Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Au fost anunțați cîștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF”

1 mar. 11:15   Societate
2740

Pe 27 februarie, în cadrul evenimentului de totalizare, au fost anunțați premianții Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), desfășurat online în perioada 25 – 27 februarie 2022.

Concursul Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” este primul în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 25 februarie – 9 mai 2022 și are ca obiectiv general identificarea și dezvoltarea inteligențelor multiple la elevi, sporirea interesului pentru studiul matematicii, fizicii, informaticii, chimiei, biologiei, științelor naturale, științelor tehnice și inginerești, transmite Noi.md cu referire la diez.md.

La ediția din acest an a Concursului au fost înscrise 63 de proiecte elaborate de 95 de elevi, ghidați de 50 de profesori, reprezentanți ai instituțiilor de învățămînt din 16 raioane și municipii. Din numărul total de proiecte, 27 au fost la categoria Științe și Matematică, 19 la categoria Științe Aplicate și 17 la categoria Tehnologia Informației.

Criteriile de evaluare pentru proiectele participante sînt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării. Ținînd cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 29 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a concursului.

Premianții etapei naționale a Concursului sînt elevi ai instituțiilor de învățămînt din raioanele/municipiile: Bălţi, Briceni, Căușeni, Chişinău, Edineț, Făleşti, Glodeni, Hîncești, Orhei, Soroca, Ungheni, UTA Găgăuzia.


Vedeți lista cîștigătorilor în documentul de mai jos.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав