COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Au crezut că scapă, dar s-au ales cu opt ani de închisoare: Pedepse mai dure pentru un grup criminal

Au crezut că scapă, dar s-au ales cu opt ani de închisoare: Pedepse mai dure pentru un grup criminal

Membrii unui grup criminal specializat în comercializarea drogurilor au fost condamnați la opt ani de închisoare, notează Noi.md.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au obținut rejudecarea cauzei și condamnarea la pedepse mai aspre, pentru păstrarea și vînzarea heroinei, în proporții deosebit de mari.

Inculpații sînt doi bărbați și o femeie, originari din Chișinău. Aceștia, pe parcursul a două luni ale anului 2015, au desfășurat activitate criminală de păstrare a drogurilor în scop de înstrăinare, dar și le-au distribuit, în raza municipiului Chișinău.

Astfel, dacă în 2017 judecătorii i-au condamnat doar la pedepse cu amendă și cu suspendare condiționată a pedepsei, acum un bărbat și o femeie – ambii cu vîrsta de 40 de ani, au fost condamnați la a cîte 8 ani de închisoare și au fost lipsiți de dreptul de a practica activitate farmaceutică pentru o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei.


În cazul celui de-al treilea membru al grupului criminal organizat – un bărbat cu vîrsta de 49 de ani – acesta a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu privarea dreptului de a practica activitate farmaceutică timp de 4 ani. Pentru toți trei, la 4 februarie curent, judecătorii Curții de Apel Chișinău au dispus executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit legii, această hotărîre poate fi supusă recursului la Curtea Supremă de Justiție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load