Au cerut mită 10 mii de euro. Trei locuitori din Bălți, trimiși după gratii

12 ian. 17:13   Societate
2011 0

Trei locuitori din Bălți au fost condamnați la închisoare cu executare, fiind recunoscuți vinovați de trafic de influență.

Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Bălți, sediul Central și vizează acțiunile unui bărbat și a două femei (în calitate de complici) care au comis infracțiunea de trafic de influență. Bărbatul a fost condamnat la 4 ani de închisoare, în timp ce cele două femei - la cîte trei.

Potrivit probelor dosarului, în martie 2021, în perioada decembrie 2020 - 22 martie 2021, condamnatul, acționînd împreună cu concubina sa și o altă femeie, au susținut că pot influența un judecător ce gestiona un dosar de trafic de droguri în proporiții deosebit de mari.

Totodată, susținînd că au influență și asupra acuzatorului de stat, cei trei au pretins de la doi inculpați cîte 5000 euro de la fiecare (total 10 000 euro), pentru a influența aîât procurorul de caz, cît și judecătorul să emită în privința acestora o sentință neprivativă de libertate.

La 22 martie 2021, bărbatul a primit personal prima tranșă de 5000 euro de la denunțător, după care, toți trei participanți la infracțiunea de trafic de influență au fost reținuți de către ofițerii CNA.


Urmărirea penală în prezenta cauză penală a durat două luni, iar judecarea acesteia a durat aproape doi ani.

În cadrul ședinței de judecată învinuiții nu și-au recunoscut vinovăția.

Corpurile delicte și anume: mijloacele bănești în sumă de 5000 euro și telefoanele mobile ce aparțin condamnaților au fost trecute forțat și gratuit în folosul statului.

De menționat este faptul că, unul dintre inculpați în cadrul judecării cauzei, a fost anunțat în căutare, astfel, fiind judecată cauza și pronunțată sentința în lipsa acestuia, cu participarea celorlalți inculpați.

1
2
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?