COVID-19 : VACCINAȚI 1 006 241  INFECTAȚI 412 231 (+2834)   TRATAȚI 371 836     DECESE 10 542(+20)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 551
Coronavirus stiri: 7944

Au apărut martori noi în dosarul lui Stoianoglo. Ce declarații au făcut?

25 noi. 2021,, 09:47   Societate
3066 3

Victor Furtună, procurorul desemnat de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) să-l investigheze pe Alexandr Stoianoglo, susține că au fost audiați doi martori, care ar fi confirmat învinuirea înaintată procurorului general suspendat. De asemenea, ar fi apărut probe noi la dosar, după ce a fost făcută o expertiză tehnică a dispozitivelor electronice care au fost ridicate de la Stoianoglo.

„În cadrul cauzei penale ce îl vizează pe procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală, care au drept scop stabilirea adevărului obiectiv. Mai exact, au fost audiate două persoane în calitate de martori, declarațiile cărora în cumulul cu celelalte
probe administrate, vin să confirme învinuirea înaintată”; a precizat Furtună.

Totodată, procurorul menționează că au fost făcute percheziții suplimentare în biroul lui Stoianoglo.

„Au fost ridicate trei agende, documente și înscrisuri de peste 2 000 file. Au fost examinate parțial agendele, actele și înscrisurile ridicate în rezultatul cercetării la fața locului și a fost efectuat cercetarea unui dispozitiv electronic de comunicare, cu participarea specialistului, fiind stabilite probe pertinente cauzei penale. În același timp, a fost efectuată expertiza tehnică a unui dispozitiv electronic de comunicare”, a punctat Furtună.
Procurorul anticorupție a subliniat că, în continuare, se întreprind toate măsurile necesare prevăzute de lege, pentru cercetarea sub toate aspectele, completă și obiectivă a circumstanțelor cauzei în vederea stabilirii adevărului.

Amintim că Alexandr Stoianoglo este cercetat penal, în baza unui denunț depus de președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, pentru abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și declarații mincinoase făcute în
fața organelor competente. Procurorului general suspendat i se impută promovarea unui amendament la legislație în anul 2011 care a facilitat „Laundromatul”, dar și firmele deținute de soția acestuia în Ucraina și care ar avea legătură cu Veaceslav Platon.


De asemenea, Stoianoglo este anchetat pentru decizia de a renunța la învinuirile aduse lui Platon în dosarul care vizează jaful bancar și pentru plata unor indemnizații lui Nicolae Chitoroagă, fostul șef de la PCCOCS, după eliberarea acestuia din funcție.

De menționat că Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X