Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Atenție! Știați că sarea este otrăvită?

23 sep. 2018,, 02:30   Societate
16981 3

În ultima vreme apar tot mai multe informații despre produse care timp de secole au fost folosite de strămoșii noștri în forma lor naturală...

Dar industria noastră alimentară modernă ”avansată“ parcă face totul pentru a ne otrăvi și a asigura cu locuri de muncă ”industria sănătății” (uneori se pare că acestea sînt legate indisolubil)...

Acum produsele din magazine sînt de o calitate extrem de joasă, nenaturale, conținînd o grămadă de diferiți aditivi, uneori chiar periculoși pentru viață. Ei bine, aflați că acum un astfel de condiment obișnuit pentru noi ca sarea conține aditivi.

Recent am început să simt că, orice mîncăruri sărate aș găti, toate au un gust amar fin. Iar după aceea, acest gust amar rămîne în gură. Am încercat să înțeleg care este sursa acestui gust. Tigaia? Condimentele? Oare chiar să fie asafoetida? Am eliminat asafoetida – oricum gustul amar nu dispare. Mă gîndesc că de vină poate fi ghimbirul – nu-l folosesc, dar gustul amar rămîne.


Cu o săptămînă înainte de căutările mele, am auzit-o pe soacra mea spunîndu-i soțului său că a citit despre sarea în care a fost pus agentul antiaglomerant E-535/536. Ea și-a exprimat indignarea față de faptul că sîntem otrăviți cu totul. Din moment ce această conversație nu s-a întîmplat cu mine, nu i-am acordat nicio importanță. Dar mintea a înregistrat ceva.

Așadar, cînd căutam răspunsul la întrebarea „de ce tot ceea ce gătesc, cu excepția cerealelor, copturilor, băuturilor, are un astfel de gust?”, mintea a prins răspunsul! Sarea!

Într-adevăr! Cînd mănînci cereale și alte feluri de mîncare fără sare, acest gust lipsește și în mîncare, și în gură! M-am dus la bucătărie, am luat un pachet de sare „Belosnejka“ și poftim! „Conține agent antiaglomerant E-536. Nu m-am gîndit niciodată că în sare se poate adăuga ceva, așa că niciodată nu examinam ambalajul. Soacra mea a venit la noi și am luat trei tipuri de cristale de sare, de mare și de a mea – „Belosnejka” cu aditiv. Le încercăm pe primele două. Gustul este sărat pur. Sarea în cristale pare mai plăcută. Încerc „Belosnejka” – iată acest gust amar-sărat care mă chinuiește!

Și e groaznic să mă gîndesc cît de mult timp folosesc o astfel de sare, pentru că atunci cînd gătesc, eu nu gust nimic!

Citesc pe Internet:

„Sarea galbenă de sînge (aditiv alimentar E536) este o ferocianură de potasiu, un compus complex de fier feros, care există, de regulă, sub formă de trihidrat. Un astfel de nume ciudat a apărut în urma faptului că mai devreme această substanță era obținută prin alierea sîngelui de la abatoare cu carbonat de potasiu și pilitură de fier. În zilele noastre se obține din masă prelucrată ce conține compuși de cianură, după curățarea gazelor la uzinele de gaze.”

„Sarea cu aditivul E535 este PERICULOASĂ PENTRU VIAȚĂ. Deoarece o astfel de sare începe să inhibe mișcarea sîngelui în organism.”

„Acțiunea acestei sări este foarte lentă și dăunătoare. S-ar putea să dureze mai multe luni înainte ca mașina de măcinat înțeleagă că ceva nu este în regulă cu ea. Unul dintre primele semne poate fi un sentiment de răceală în degete. Această sare este foarte răspîndită. Uneori, pe pachetul de sare nu există nicio notă despre conținutul de aditiv E535.”

„În pachetele de sare poate fi găsit un alt aditiv alimentar – E536 (ferocianură de potasiu) – un derivat de cianură de potasiu sau de cianură de potasiu, otravă cu acțiune imediată.

Ferocianura de potasiu este înregistrată ca aditiv alimentar E-536, care previne aglomerarea produselor.

În forma sa pură, ferocianura de potasiu este o substanță toxică. Substanța însăși (ferocianura de potasiu) este toxică și, în plus, produsul chimic nu este niciodată pur. De exemplu, în producția de E-536, se creează cianuri suplimentare, inclusiv acidul cianhidric (în funcție de metoda de preparare a E-536).

E-535 este ferocianura de sodiu. Agent antigel, clarificator. Cristale de culoare galbenă sau pulbere cristalină. Obținut din masa deșeurilor după purificarea gazelor la instalațiile de gaz prin sinteză chimică. După cum sugerează și numele, substanța conține compuși de cianură.

E-536 este ferocianura de potasiu. Un derivat de cianură de potasiu sau de cianură de potasiu, otravă cu acțiune imediată. Ferocianura de potasiu este înregistrată ca aditiv alimentar E-536, care previne aglomerarea produselor. Toxic. În producția sa se formează cianuri suplimentare, incluzînd acidul cianhidric (în funcție de metoda de preparare a E-536).”

Iată așa o bombă! Apropo, nu ar fi de mirare dacă veți găsi această sare în bucătăria dvs.

Citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj!

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?