Criza energetică stiri: 487
Biden - Putin stiri: 145

Atenție, șoferi! ANTA va fi prezentă pe traseu și în ziua alegerilor

27 oct. 2020,, 12:51   Societate
2371 0

Responsabilii din cadrul Agenției Naționale Transport Auto vor monitoriza cu strictețe șoferii în ziua scrutinului prezidențial. Ei vor avea grijă să nu admită ca unii conducători auto să transporte organizat alegători la secțiile de votare.

Potrivit hotărîrii Comisiei Electorale Centrale, în data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, se va permite deplasarea pe teritoriul țării doar autovehiculelor a căror capacitate de transportare nu este mai mare de 8 persoane și transportului rutier de persoane prin curse regulate. În acest context, ANTA anunță că va fi la datorie pe drumurile din țară și va monitoriza șoferii, astfel încît alegătorii să nu fie transportați în mod organizat la secțiile de votare, scrie sputnik.md.

Reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto vor monitoriza traficul rutier și vor verifica unitățile de transport.

Cei care nu vor respecta aceste cerințe vor fi opriți din drum, iar inspectorul ANTA le va întocmi un proces contravențional care va fi remis ulterior Inspectoratului Național de Patrulare.

Responsabilul de domeniul informare și comunicare cu mass-media din cadrul ANTA, Dmitri Prohnițchi, a precizat pentru Sputnik Moldova că persoanele juridice care vor încălca legea vor primi amenzi între 10 500 de lei și 12 000 de lei, iar persoanele fizice riscă între 10 mii și 12 500 de lei amendă.


În ambele cazuri, inspectorii pot aplica patru puncte de penalizare și au dreptul să retragă plăcuțele de înmatriculare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X