X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Atenție! Risc sporit de izbucnire a incendiilor

28 mar. 16:17   Societate
1096 0

Inspectoratul General pentru Situații de Urgenţă atenționează oamenii despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație, notează Noi.md.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la data de 29 martie, în intervalul orelor 08:00 – 18:00, se prevăd intensificări ale vîntului nord-vestic în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Pompierii avertizează cetățenii că în condiții de vînt puternic și temperaturi ridicate, orice scînteie poate favoriza izbucnirea incendiilor de vegetație de proporții.

''Astfel, în vederea prevenirii incendiilor, oamenii sînt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodăriilor. Aruncarea chibriturilor, țigărilor sau altor obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole se interzice strict. De asemenea, o atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor. Aceștia trebuie supravegheați de maturi pentru a nu le permite jocul cu focul și alte surse de aprindere", atenționează IGSU.

În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?