COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Atenție la sobe! Mai multe persoane, inclusiv copii s-au intoxicat

25 oct. 2020,, 14:32   Societate
3366 0

Primul caz în care au suferit două persoane a fost înregistrat aseară, în localitatea Puhăceni, raionul Anenii Noi. Un tînăr de 18 ani și un minor de 12 ani au solicitat serviciul de urgență după ce s-au simțit rău.

Medicii ajunși la fața locului au stabilit că ambele persoane au simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon. Persoanele au primit îngrijiri fără de a fi spitalizate.

Un caz similar a avut loc în seara zilei de 24 octombrie în localitatea Gaigar, raionul Ceadîr-Lunga. Din cauza unei sobe defecte s-au intoxicat două persoane, una în vîrstă de 58 de ani și un minor în vîrstă de 7 ani. Oamenii au primit îngrijiri la domiciliu, transmite jurnal.md.

În municipiul Cahul o familie cu doi copii în vîrstă de 6 și 5 ani au solicitat serviciul medical în dimineața zilei de 25 octombrie, după ce toți au simțit stări de rău. Ajuns la fața locului, echipajul de urgență a stabilit că toți prezintă simptome ale intoxicației cu monoxid de carbon.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte regulile de exploatare a instalțiilor de încălzit. Înainte de începerea sezonului rece să verifice starea sobelor și să nu utilizeze în cazul în care acestea au defecțiuni.


Exploatarea acestora poate fi efectuată doar în cazul în care nu au defecțiuni și nu emană gaze periculoase. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X