X 
Jocurile Olimpice stiri: 117
Transnistria stiri: 1453

Atenție la ambrozie: Inspectoratul pentru Protecția Mediului face apel către cetățeni

21 iun. 19:00   Societate
2980 0

Inspectorii de mediu din Rîșcani au desfășurat recent razii de control complex, vizând prevenirea răspândirii buruienii ambrozia, incendiile intenționate ale resturilor vegetale și utilizarea neautorizată a apei pentru irigare.

În urma inspecțiilor efectuate în localitățile Corlăteni, Sîngureni, Aluniș și Racaria, au fost descoperite focare de ambrozie atât pe terenurile publice, cât și pe cele private.

Pentru aceste nereguli, au fost întocmite două procese-verbale conform art.117 alin. (3) din Codul Contravențional al Republicii Moldova, aplicându-se amenzi în valoare de 1200 de lei.

De asemenea, au fost identificate patru cazuri de utilizare ilicită a apei pentru irigare, fără autorizația de mediu necesară și fără dispozitive de măsurare a consumului de apă.


Persoanele implicate au fost citate la sediul Inspecției Rîșcani, unde urmează să fie întocmite procese-verbale pentru contravenții conform art.110 alin. (2) și art.113 alin. (6) din Codul Contravențional.

Возможно, это изображение 3 человека и комбайн

Pe lângă sancțiunile aplicate, inspectorii au emis prescripții obligatorii pentru administrațiile publice locale și agenții economici, solicitând măsuri urgente pentru combaterea și prevenirea acestor practici ilegale.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului, face apel către toți locuitorii să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător.

Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să prevenim răspândirea ambroziei, să evităm incendiile intenționate și să folosim resursele de apă în mod responsabil. Împreună putem asigura un mediu sănătos și durabil pentru generațiile viitoare!

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?