X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Atenție – escroci în acțiune!

19 sep. 2022,, 19:15   Societate
2988 0

În Moldova, devin tot mai frecvente cazurile de fraudă în vînzarea și cumpărarea de articole uzate prin internet, care trebuie plătite și livrate prin serviciu de curierat dintr-un oraș în altul.

Potrivit reprezentanților organelor de aplicare a legii, infractorii, în timpul corespondenței în diferite programe de mesagerie (în special, Viber, WhatsApp) încearcă să obțină informații confidențiale despre datele bancare. Pentru aceasta se folosesc site-uri de clonare și site-uri de o zi similare cu cele oficiale.

În special, au fost cazuri de „clonare” a mărcii companiei „Novaposhta Moldova”, care prestează servicii de livrare a mărfurilor. Escrocii propun accesarea unui site web imaginar folosind link-ul novaposhta.courier-details.links pentru a lăsa acolo date personale și bancare pentru a transfera bani pentru a plăti bunuri. Drept urmare, în timp real, atacatorii pot obține acces direct la conturile bancare personale și pot transfera fonduri în propriile conturi.

Cetăţenii vigilenţi care au contactat Serviciul de Asistenţă Clienţi Novaposhta Moldova pentru a-şi confirma tranzacţia au fost atenționați că aceasta este o înşelătorie şi au fost îndemnați să nu indice sub nicio formă detaliile cardului lor bancar, pentru că, altfel, toţi banii de pe cardul lor bancar vor fi scoşi. De asemenea, aceștia sînt sfătuiți să contacteze poliția fără a întrerupe corespondența cu fraudatorul și să scrie o declarație despre fraudă la cel mai apropiat sector de poliție sau să sune la 112 sau să scrie un mesaj la adresa mailto:diii.ini@igp.gov.md, Direcția Investigare a Infracțiunilor în sfera IT.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?