AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Atenție cînd intrați în apa rece! Angajaţii IGSU, la datorie de Boboteză

18 ian. 16:00   Societate
2984

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă vor fi la datorie în ziua cînd se sărbătorește Boboteaza, pentru a preveni eventualele tragedii. Salvatorii au organizat un exerciţiu demonstrativ prin care le-au arătat enoriaşilor cum să intre corect în apa rece. Acţiunea s-a desfășurat în sectorul Rîşcani al Capitalei.

"Vom demonstra un exerciţiu şi vom da recomandările de securitate care se prevăd pentru această măsură.", transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

Salvatorii atenționează persoanele care suferă de afecţiuni cardiace sau diabet zaharat să ocolească bazinele acvatice.

"Persoana trebuie să intre în apă treptat, am în vedere că vasele sangvine se spasmează şi poate să ducă şi la un stop cardiac. În apă trebuie să stăm cît mai puţin ca să evităm hipotermia. Cînd ieşim din apă, iarăşi ne îmbrăcăm. Este categoric interzis de a administra alcool.", a explicat Igor Mocanu, ofițer principal Centrul Republican de Instruire, IGSU.

"Fiecare trebuie să se scalde numai în locuri special amenajate. Locul cela amenajat trebuie să aibă marginea doi pe doi şi trebuie să aibă numaidecît scara. Scara trebuie să fie pînă la fund.", a spus Stanislav Ceglei, şeful serviciului salvare pe apă municipiul Chişinău.

Pentru a fi evitate complicaţiile, oamenii sînt îndemnaţi să nu stea în apă mai mult de zece secunde.

"Nu încercaţi să săriţi direct de pe mal sau de pe gheaţă în apă. În această perioadă, podurile de gheaţă sînt foarte fragile, în sudul ţării practic podul de gheaţă nu este format, în centrul ţării aproximativ 3 cm, iar la nord aproximativ 6 cm.", a spus Sergiu Baranuța, şef adjunct Direcţia Generală Prevenţie a IGSU.

Boboteaza se sărbătoreşte pe stil vechi în 19 ianuarie.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав