Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Atelierul de pictură pentru copii „Culorile păcii”, organizat la Parlament

22 sep. 2022,, 19:30   Societate
1352 0

De Ziua Internaţională a Păcii, un grup de copii a redat pacea în culori în cadrul atelierului de pictură „Culorile păcii”, organizat la Parlament. Evenimentul a fost facilitat de artista plastică Valeria Barbas și a fost găzduit de Muzeul instituției parlamentare.

43 de copii din Republica Moldova și Ucraina au pictat împreună un tablou de pace pe pînză. Ghidați de pictorița Valeria Barbas, micii artiști au ales culorile, care, în viziunea lor, sînt simboluri ale păcii. Pictura urmează a fi expusă, în zilele următoare, la Muzeul Național de Artă a Moldovei.

Evenimentul a fost organizat de Parlament cu ocazia Zilei Internaţionale a Păcii, proclamată de Organizaţia Naţiunilor Unite în 1981 și în contextul Săptămînii deschiderii parlamentare.

Amintim că, la începutul lunii iunie, Parlamentul a găzduit o expoziție de desene ale copiilor refugiați din Ucraina, cu genericul ”Casa mea”. Expoziția a surprins culorile și emoțiile războiului, văzute de copiii refugiați, care la fel au fost ghidați de pictorița Valeria Barbas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий