Atacatorul de la aeroport ar fi putea repatriat în țara de origine. Răspunsul ambasadei Tadjikistanului

5 iul. 12:16   Societate
2439 0

Rustam Așurov, atacatorul care a ucis doi oameni la Aeroportul Chișinău, va fi înmormîntat în Tadjikistan. Rusele acestuia au cerut repatrierea corpului neînsuflețit. Informația a fost confirmată pentru NM de către reprezentanții Ambasadei Tgadjikistanului la Kiev.

Reprezentantul instituției a declarat că rudele lui Așurov intenționează să repatrieze corpul neînsuflețit. Potrivit sursei citate, rudele acestuia urmează să ajungă la Chișinău, pe cale aeriană, în viitorul apropiat, posibil astăzi, transmite newsmaker.

Amintim că un cetățean al Tadjikistanului, cercetat penal pentru răpire în țara de baștină, a deschis focul pe Aeroportul Internațional Chișinău, în seara de 30 iunie, după ce i-a fost refuzată intrarea în Moldova. La scurt timp, agresorul, pe nume Rustam Așurov, a fost capturat de brigada de poliție cu destinație specială Fulger, acesta fiind grav rănit. În urma atacului, polițistul de frontieră Serghei Muntean și angajatul din securitatea aeroportuară, Igor Ciofu, au fost omorîți. Grav rănit în urma schimbului de focuri de la Aeroport, atacatorul acuzat de dublu omor, Rustam Așurov, s-a stins pe patul de spital pe 3 iulie.

3
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?