COVID-19 în MOLDOVA

Atac dur asupra ministrului Sănătății după ce a scris despre cazul fetiței de la Rezina

Atac dur asupra ministrului Sănătății după ce a scris despre cazul fetiței de la Rezina

Reproșuri și acuzații la adresa ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, din partea Consiliului Raional Rezina, după ce aceasta a scris despre decesul unei fetițe de opt ani în spitalul raional și a cerut demisia directorului instituției medicale.

Autoritățile locale din Rezina o acuză pe Nemerenco că duce în eroare opinia publică în legătură cu acest caz și îi reproșează că „nu s-a încumetat” să vină la Spitalul din Rezina să vadă care este starea de lucruri și să se întîlnească cu membrii colectivului.

„Ați preferat să vă faceți concluzii din auzite și să ieșiți cu învinuiri și acuzații neîntemeiate pe rețelele de socializare neluînd în considerație că în Constituția Republicii Moldova există Articolul 21: prezumţia nevinovăţiei. Acest lucru se referă și la angajații din sistemul medical, dacă tot trăim într-un stat de drept sau cel puțin tindem spre asta”, a motivat Consiliul Raional Rezina.


Instituția o apără și pe directoarea spitalului Nina Postu, căreia ministrul Sănătății i-a cerut să plece din funcție și anunță că aceasta a depus cerere de demisie pe 16 august, dar consilierii raionali nu i-au acceptat-o și ar fi rugat-o să rămînă.

„Dumneavoastră dacă ați considerat că este necesar de mediatizat cazul dat suplimentar, aveți toată susținerea, dar ar fi fost corect s-o faceți profesional, cu elucidarea cazului de la debut pînă la final, începînd de la prima zi și pînă la ultima, deci toate fazele parcurse (dar nu numai ultimele 20 de ore din spital), cu o descriere clară a cazului ca să fie pe înțelesul cetățenilor, dar mai ales a lucrătorilor din domeniu. În spatele Dumneavoastră stă toată comunitatea medicală din țară care cu siguranță nu a înțeles nimic din cele relatate de Dumneavoastră, pentru că frazele generale rupte din context au făcut să se ghicească ceea ce s-a întîmplat, limitînd posibilitatea de a face o opinie profesională. Este clar că, dacă acest lucru l-ați fi dorit, așa ar fi fost corect și cinstit…

Doamnă ministru, nu este chiar etic să spunem, dar reformele în medicină nu se fac pe rețelele de socializare, mai ales în timpul orelor de muncă, ci comunicînd în primul și primul rînd cu comunitatea medicală și anume comunicînd, nu prin războaie, amenințări, învinuiri nefondate în adresa medicilor, dar ascultîndu-i și în comun de îmbunătățit sistemul medical, condițiile de muncă ale angajaților din domeniu și serviciile medicale prestate. Numai așa va crește credibilitatea medic-pacient și viceversa”, i-au reproșat Alei Nemerenco autoritățile din Rezina.

Potrivit acestora, cazul de deces al minorei de opt ani este anchetat de oamenii legii la insistența directorului spitalului și Consiliul Raional Rezina ar fi cointeresat să fie examinat minuțios și obiectiv.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load