COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Așteptata sentință în dosarul „Braguța” nu a fost pronunțată nici azi

Așteptata sentință în dosarul „Braguța” nu a fost pronunțată nici azi

Nici la ședința de judecată de astăzi în dosarul morții lui Andrei Braguța nu a fost pronunțată sentința. Mai mult, instanța a reluat cercetarea judecătorească pe acest caz.

Potrivit avocatului Vadim Vieru, contactat telefonic de TV8, cercetarea judecătorească a fost reluată din motiv că instanța vrea să analizeze suplimentar anumite probe. Este vorba despre niște fișe de post, imagini video și audierea suplimentară a unui martor.

Următoarea ședință a fost stabilită pentru ziua de sîmbătă, 20 octombrie, la ora 10:00.

„Dacă se va reuși pînă sîmbătă să se cerceteze aceste probe, posibil să avem sentința, dar eu mă îndoiesc, pentru că procesul acesta este foarte imprevizibil”, a spus Vadim Vieru.


În cadrul ședinței de azi pe acest dosar, părțile au ascultat și ultimul cuvînt al inculpatului care nu a reușit să se expună la ședința precedentă.

Andrei Braguța a fost reținut acum un an, de către Poliția de Patrulare, pentru că ar fi condus mașina haotic. Deși părinții tînărului spun că au informat oamenii legii că acesta se afla la evidența psihiatrului, procurorul a cerut arestarea lui. Demersul a fost acceptat de judecătorul Iurie Obadă. Peste 10 zile de la reținere, Braguța a murit în penitenciar, în urma unei bronhopneumonii bilaterale, purulentă. În detenție, acesta a fost bătut crunt de către colegii de celulă, cu acordul tacit al polițiștilor de gardă.

Ulterior, procurorul a fost eliberat din funcție de către Colegiul de Disciplină, iar CSM l-a dat afară din funcție pe judecător. Ambii au atacat deciziile la Curtea Supremă. Și agresorii victimei au fost reținuți, de rînd cu alți 13 polițiști de la Izolatorul de Detenție Provizorie.

Procurorii solicită pentru inculpații din acest dosar de la 9 la 13 ani de pușcărie.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load