X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Aşteptarea în vamă va deveni mai uşoară

7 dec. 2018,, 11:50   Societate
2995 0

Două importante instrumente de fluidizare a traficului transfrontalier vor fi implementate de Serviciul Vamal cu sprijinul financiar al Programului USAID pentru Reforme Structurale în Moldova.

Este vorba despre aplicația TIR-EPD și una asemănătoare sistemului GoSwift, implementat de Estonia, care vor permite o mai bună gestionare a fluxurilor transfrontaliere și reducerea timpilor de traversare a hotarului.

Potrivit unui comunicat de presă al Serviciului Vamal, un soft asemănător ”GoSwift-ului” ar urma să fie cumpărat în prima jumătate a anului 2019, iar Sculeni va fi primul post la care va fi testat sistemul.

Tot cu sprijinul Programului USAID, în viitorul apropiat, urmează să devină funcțională aplicația electronică de declarare prealabilă TIR-EPD. Această aplicaţie permite titularilor de carnete TIR să transmită gratuit declaraţii electronice prealabile către autorităţile vamale din diferite ţări.

Colaborarea dintre Serviciul Vamal și Programul USAID pentru Reforme Structurale în Moldova este stabilită printr-un Plan comun de acțiuni pentru anii 2018-2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав