TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Astăzi, în Transnistria începe vaccinarea cu Sputnik V

O tranșă din ajutorul umanitar rusesc sub forma a 62.000 de doze de vaccin Sputnik V a ajuns la destinație.

La Tiraspol, pe teritoriul Centrului Republican de Igienă și Epidemiologie, lotul a fost întîmpinat personal de liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, precum și de conducerea Consiliului Suprem al Transnistriei și de medicul sanitar șef.

Parlamentarul rus, Artem Turov, după schimbul de saluturi a menționat faptul că vaccinul a fost transmis Transnistriei la ordinul Președintelui rus Vladimir Putin cu ajutorul mai multor oficiali care sînt aproape de poporul Transnistriei.

Artem Turov a numit livrarea vaccinului rusesc în Transnistria drept un eveniment important, menționînd că Sputnik V este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai eficiente mijloace de prevenire a coronavirus din lume, și exprimîndu-și speranța că realizarea campaniei de vaccinare va ajuta la învingerea acestei boli la scară internațională.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat recunoștința față de conducerea Federației Ruse și de toți oficialii, atît ruși, cît și din Transnistria, care au participat activ la negocierile și livrarea vaccinului. Șeful statului și-a exprimat încrederea că Sputnik V se va bucura de solicitare în rîndul transnistrenilor.


El a subliniat că noul lot de vaccin rusesc este primul. Există acorduri preliminare cu privire la cele ulterioare. Vadim Krasnoselski se așteaptă ca pînă în toamnă, majoritatea locuitorilor republicii care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19 vor avea o astfel de posibilitate.

Serviciul Sanitar și Epidemiologic a fost însărcinat să organizeze depozitarea corespunzătoare a vaccinului și distribuirea promptă a acestuia către instituțiile medicale, astfel încît de luni să înceapă vaccinarea cu Sputnik V.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load