X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1455

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Apei

22 mar. 2018,, 13:50   Societate
4526 0

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Apei, iar sloganul din acest an este „Natura pentru apă” și evidențiază explorarea soluțiilor oferite de natură în confruntarea cu provocările.

În acest context, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului readuce în atenția opiniei publice că resursele de apă și gama de servicii pe care le furnizează susțin creșterea economică, reducerea sărăciei și durabilitatea mediului.

În decembrie 1992, Organizația Națiunilor Unite pentru Mediu a instituit în cadrul Conferinței de la Rio de Janeiro, Ziua Mondială a Apei. Evenimentul este marcat anual pe 22 martie și are drept obiectiv sensibilizarea populației cu referire la managementul eficient al resurselor de apă, cooperarea și colaborarea în vederea sporii calității apei și serviciilor publice în domeniu.

Precizăm că, la nivel global, circa 2,4 miliarde de oameni încă nu au acces la sanitație de bază, iar circa 4.000 de copii își pierd zilnic viața din cauza bolilor cauzate de apa poluată și a sanitației necorespunzătoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав