Preşedintele stiri: 3607

Astăzi are loc prăbușirea ideilor de globalizare și de Europa unită. Opinie

21 aug. 2022,, 10:00   Societate
2904 0

Ceea ce se întîmplă astăzi este prăbușirea ideilor de globalizare, a unei Europe unite, unui guvern mondial unic.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu acordat Rossiyskaya Gazeta de Andrey Konchalovsky, renumit regizor, scenarist, producător, personalitate publică și politică, președinte al Academiei de Film Nika, transmite Noi.md.

Comentînd crizele și provocările globale actuale, el a remarcat că omenirea se apropie de schimbări tectonice colosale și de o coliziune a diferitelor civilizații.

„Dalai Lama a descris cultura modernă astfel: „Oamenii sînt făcuți pentru a fi iubiți, lucrurile sînt făcute pentru a fi folosite. Acum totul este invers: lucrurile sînt iubite, dar oamenii sînt folosiți." Foarte exact și trist. Și modelul de dezvoltare a fost formulat de marxist și aventurierul Parvus: imperialismul este ultima etapă, duce la războaie, fără de care nu poate supraviețui. Ceea ce se întîmplă este prăbușirea ideilor de globalizare, de o Europă unită, de un guvern mondial unic. Și din moment ce lăcomia și pofta de putere sînt principalii factori ai vieții umane de astăzi, trageți propriile concluzii", a subliniat Andrey Konchalovsky.

8
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий