X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1129

ASP va elibera gratuit jurnaliștilor informații din registrele publice

29 iul. 00:00   Societate
1944 0

Agenția Servicii Publice (ASP) va furniza reprezentanților mass-media informații din resursele informaţionale de stat deţinute de ASP, sub formă de document electronic, cu titlu gratuit. O hotărîre în acest sens a fost aprobată, joi, 27 iulie de Executiv, informează Noi.md cu referire la zdg.md.

„Pentru susținerea activității reprezentanților mass-media, care informează publicul întru asigurarea dreptului fundamental al persoanei la informația de interes public, în scopul facilitării accesului la informația de interes public în scopuri jurnalistice, se propune scutirea beneficiarilor menționați de la plata pentru informația furnizată sub formă de document electronic, cu stabilirea termenului de examinare a solicitărilor respective – 5 zile lucrătoare. Proiectul prevede completarea Anexei nr.3 la Hotărîrea Guvernului nr.966/2020 cu punctul 172”, potrivit notei informative.

Totodată, conform hotărîrii aprobate joi de Guvern, cetățenii R. Moldova vor avea posibilitatea să-și perfecteze actele de călătorie la sediile Agenției Servicii Publice (ASP) fără a fi necesară prezentarea actelor de justificare pentru a le fi acceptate cererile, a anunțat directorul Agenției, Mircea Eșanu, în cadrul unei conferințe de presă organizată după ședința Guvernului de miercuri, 27 iulie.

ASP by Ziarul de Gardă


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав