X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

ASP s-a autosesizat în cazul taxelor ilegale pentru programarea la examenul auto de urgență

27 ian. 2021,, 14:40   Societate
2279 0

Agenţia Servicii Publice recomandă persoanelor care vor să se programeze în regim de urgență la examenul auto să o facă desinestătător doar prin intermediul surselor ASP.

Reacția vine după ce portalul Noi.md a scris despre taxe ilegale pentru programarea la examenul auto de urgență percepute prin intermediul unor persoane interpuse și a unor grupuri din rețele sociale.

Asta, în timp ce în regim online este practic imposibil să fie realizată o programar la susținerea examenului auto în regim de urgență.

ASP recomandă persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere, atît în regim obişnuit, cît şi la programarea în regim de urgentă, să evite propunerile de programare la probele examenului de obţinere a permisului de conducere venite de la persoane terţe, în oricare formă, pentru care preventiv se percep anumite taxe şi se solicită transmiterea datelor cu caracter personal, inclusiv copiile adeverinţelor de absolvire a şcolii auto şi ale actelor de identitate prin intermediul aplicaţiilor ”Telegram”, ”WhatsApp”, ”Viber”, etc.

Referitor la toate cazurile depistate la programarea frauduloasă prin intermediul persoanelor terţe, Agenţia Servicii Publice a sesizat organele de drept competente şi a întreprins un şir de măsuri menite să asigure un proces transparent şi calitativ de prestare a serviciilor de programare şi admitere la examenul de obţinere a permisului de conducere.


”Accentuăm, că transmiterea către escroci a datelor Dumneavoastră cu caracter personal poate avea consecinţe grave, ca urmare a utilizării acestora în scopuri infracţionale. Nu deveniți pradă a escrocilor!”, se arată în comunicatul emis presei.

Potrivit instutuției, programarea prealabilă şi urgentă la proba teoretică și practică a examenului de obținere a permisului de conducere în cadrul subdiviziunilor teritoriale competente ale ASP, se realizează exclusiv prin intermediul resurselor Agenției: online prin accesarea paginii oficiale a instituției www.asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau nemijlocit în cadrul oficiului, precum și prin apel la numărul unic al Call-centrului 14909.

Programarea urgentă în cadrul subdiviziunilor de competență din municipiile Chișinău și Bălți se realizează exclusiv prin intermediul paginii web a Agenției www.asp.gov.md.

Începînd cu data de 01 ianuarie 2021, ora programării urgente la examenul de obținere a permisului de conducere (proba teoretică/practică) s-a schimbat de la ora 07.00 la ora 09.00 și, respectiv, programarea urgentă este disponibilă începînd cu ora 9.00 pînă la ora 24.00, în limita locurilor disponibile.

ASP menționează că modulul “Programare electronică” este fiabil şi funcționează în conformitate cu cerințele tehnice stabilite.

”Subliniem că serviciul de programare atît în regim obişnuit, cît şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice în mod gratuit, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului de examinare”, mai scrie în comunicat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий