X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1127

Asistență telefonică gratuită pentru persoanele cu dizabilități

13 iun. 15:00   Societate
1698 0

Persoanele cu dizabilități din Republica Moldova care necesită protecție, suport și informare pot apela la Serviciul de Asistență Telefonică Gratuită pentru Persoanele cu Dizabilități, la numărul 080010808, informează Oficial.

De la începutul anului, peste 1500 de persoane cu dizabilități și membrii familiilor acestora au solicitat serviciile acestei linii telefonice naționale, funcționale 24 din 24 de ore, 7 zile în săptămînă.

Totodată, începînd cu sfîrșitul lunii februarie a anului curent, Serviciul ATGPD oferă suport și persoanelor cu dizabilități, membrilor familiilor acestora și persoanelor în etate, refugiate din Ucraina.

Astfel, în perioada februarie-mai 2022, au fost recepționate 110 apeluri de la persoanele cu dizabilități refugiate din Ucraina. În prima săptămîna a lunii iunie au fost recepționate 13 apeluri de la persoanele refugiate din Ucraina și 76 apeluri de la cetățenii Republicii Moldova.

Suportul oferit persoanelor refugiate din Ucraina, se referă la:


- suport în identificarea locurilor de cazare pentru persoanele cu dizabilități, în cele mai dese cazuri solicitarea fiind pentru locuri de cazare accesibile persoanelor cu dizabilități locomotorii;

- suport informațional privind accesarea serviciilor medicale de urgență și primare;

- suport informațional privind accesare suportului financiar, ghidare în completarea cererilor online;

-suport în accesarea serviciilor echipei mobile, pentru persoanele cu dizabilități locomotorii sau cu afecțiuni grave de sănătate, ce se deplasează la locul aflării persoanei pentru a lua amprenta digitală, ca persoana să beneficieze de suportul financiar;

-identificarea transportului accesibil pentru persoane cu dizabilități locomotorii;

-referirea către organizațiile ce prestează servicii refugiaților (oferirea de produse alimentare, produse de igienă, medicamente, haine);

-informații privind regimul de trecere a frontierelor în țările UE și Ucraina;

-suport psiho-emoțional pentru depășirea stresului și stărilor de anxietate.

Serviciul de Asistență Telefonică Gratuită pentru Persoanele cu Dizabilități este finanțat de Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova și prestat de Keystone Moldova. Apelurile solicitanților sînt anonime și confidențiale, fiind posibil de a fi efectuate atît prin intermediul telefoniei fixe, cît și mobile. De asemenea, Serviciul poate fi accesat și pe platforma Viber sau Skype, prin SMS la numărul de telefon 060601549.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав