X 
Cazul Șor stiri: 599

Asistența nerambursabilă din partea SUA pentru R.Moldova va fi majorată

26 sep. 14:46   Societate
3226 0

Grantul oferit în baza Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative ar putea fi majorat cu încă peste 9,3 milioane de dolari, notează Noi.md.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui amendament care presupune acest lucru.

Astfel, grantul acordat în baza acestui acord va depăși suma de 122 de milioane de dolari. Asistența financiară suplimentară va fi oferită cu scopul de a continua fortificarea instanțelor de judecată pentru susținerea integrității, transparenței și eficacității persoanelor care activează în sistemul de justiție. De asemenea, vor fi alocate fonduri pentru îmbunătățirea serviciilor administrației publice locale.

Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru consolidarea democrației participative a fost semnat în anul 2016. Pînă în prezent, din grantul total oferit, în valoare de 113 milioane de dolari, au fost valorificate aproape 80 de milioane de dolari.

4
1
0
2
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?