Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Asigurarea auto obligatorie va putea fi procurată online

14 mai. 15:30   Societate
2091

Asigurarea auto obligatorie (RCA) va putea fi procurată online, direct de la asigurator. Cu o iniţiativă legislativă în acest sens au venit deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate. Potrivit lor, intrarea în vigoare a acestui proiect de lege va duce şi la ieftinirea serviciului RCA.

„Este greu de imaginat că în Republica Moldova, în acest moment, acest lucru nu este posibil din punct de vedere legal. Proiectul va repara această greşeală. Totodată, ne aşteptăm ca iniţiativa să ducă şi la ieftinirea acestui serviciu.

În prezent, costul final achitat de consumatori conţine şi o parte, circa 30%, care rămîne la intermediari.

Consumatorul trebuie să aibă dreptul să meargă direct la compania de asigurare şi să achiziţioneze acest serviciu”, a declarat deputatul Dumitru Alaiba într-o conferinţă de presă. Deputatul Victor Spînu susţine că Republica Moldova trebuie să devină atractivă pentru cetăţeni, investitori şi oaspeţii ei.

„Avem obligaţia de a implementa cele mai bune soluţii existente pe piaţă, pentru a deveni competitivi la nivel global”, a mai spus parlamentarul. Potrivit lui, agenda digitală naţională conţine acţiuni importante de transformare digitală a sectoarele strategice a economiei.


Astfel, serviciile publice trebuie să devină mai prietenoase şi disponibile atît pentru cetăţenii din ţară, cît şi pentru cei de peste hotare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав