COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Așa arată femeia care și-a abandonat bebelușul într-o scară de bloc

Așa arată femeia care și-a abandonat bebelușul într-o scară de bloc

Camerele de supraveghere amplasate în preajma blocului au filmat mama bebelușui abandonat săptămîna trecută într-un bloc din sectorul Buiucani al Capitalei.

Prima imagine cu femeia a apărut pe rețelele de socializare, transmite Știri.md.

Ieri, Alexei Grosu, șef adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, a declarat că au fost ridicate imaginile camerei de supraveghere din preajma blocului, însă nu a oferit detalii despre identitatea femeii.

„În prezent se lucrează la imaginea obținută, dar și se duc discuții cu spitalele în care ar putea fi născut mama”, a declarat Alexei Grosu.

Lucia Caciuc, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, a menționat că micuțul, care are aproximativ o lună, se află sub supravegherea medicilor.


Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă.

Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție. „În prezent copilul este bine. În momentul în care medicii vor permite, îl vom transfera într-un centru de plasament din subordinea Direcției”, a notat Lucia Caciuc.

Copilul a fost descoperit, joi seara, într-un cărucior abandonat în scara unui bloc din sectorul Buiucani. În cărucior era și un bilețel cu data de naștere a copilului.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de pînă la doi ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load