COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Articulațiile – un indicator al stării sănătății

Articulațiile – un indicator al stării sănătății

Specialiștii în medicina orientală susțin că omul e tînăr și sănătos atît timp cît sînt tinere și sănătoase articulațiile sale.

Și asta deoarece unul dintre primele semne ale îmbătrînirii se manifestă prin dificultatea activității aparatului articular, notează NOI.md.

Cele mai răspîndite boli ale articulațiilor sînt osteoartroza și osteocondroza, iar pericolul lor constă în evoluția fără simptome. Persoanele din grupul de risc sînt persoanele în etate, persoanele cu lucru „pe așezate” și „în picioare”, persoanele ce îndeplinesc lucru fizic greu. Bărbații se îmbolnăvesc la o vîrstă tînără, iar femeile – la vîrstă înaintată.

Le fel, maladiile articulațiilor se dezvoltă și în rezultatul traumelor și contuziilor, frecvente la diferite vîrste. Cauzele principale ale osteoartrozei și osteocondrozei sînt: predispoziția genetică; masa corporală suprponderală; vîrsta înaintată; dereglările hormonale, inclusiv diminuarea secreției estrogenelor (la femei); deficitul în organism al calciului, magneziului, hondroitinei și glucozaminei; suprarăceala; acțiunea toxinelor chimice; trauma sau microtraumele repetate ale articulațiilor.

Pentru a avea articulații sănătoase, specialiștii recomandă ca activitatea fizică să fie repartizată proporțional; o alimentație corectă, unde să fie incluse produsele care conțin calciu: lapte, brînză, cașcaval, smîntînă, legume cu frunze verzi și broccoli; dar și pește sau carne.

La fel, sînt recomandate plimbările, deoarece doar o oră de plimbare la aer curat este folositoare nu numai pentru sănătatea articulațiilor, dar și a organismului în întregime.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load