X 
Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1082

Arte vizuale şi ateliere creative la festivalul „Au Gust” de la Durleşti

15 aug. 21:30   Societate
1138 0

Tradiţional, dedicat produselor agricole, festivalul cu genericul „Au Gust" şi-a propus să-şi lărgească orizonturile. Ediţia din acest an a avut în program expoziţii cu produse artizanale, ateliere de fabricare participativă, dar şi fructe şi legume de sezon. Tot aici au fost prezente asociaţii care promovează modul sănătos de viaţă şi protejarea mediului ambiant, relatează Noi.md cu referire la trm.md.

Scuarul Casei de Cultură din Durleşti a adunat zeci de producători autohtoni. Fiecare dintre ei a avut o singură misiune: să impresioneze cumpărătorul cu produse naturale.

„Venim la târg deja al treilea an cu aceeaşi producţie, cu patru tipuri de miere. Este un ajutor pentru producătorii locali. Avem pentru degustări caserole mai mici”;

„Avem mai multe sorturi, acum am patru. Lucrăm zi de zi şi rezultatul se vede”;


„Facem suc natural, facem o băutură slab alcoolizată. Gem, pentru care seminţa o prelucrăm şi o scoatem”, spun producătorii.

Vizitatorii dornici de gustul autentic menţionează că susţinerea producătorilor locali este o obligaţie în această perioadă.

„Acum e perioada când produsele noaste practic nu sunt, totul este importat şi te bucuri când vezi ceva făcut manual sau crescut la noi, de exemplu mere, poamă”;

„Am reuşit să tragem câte un ochi la lucrările artizanilor şi am cumpărat o pereche de cercei. Mie mi se pare o oportunitate foarte faină atât pentru producători, cât şi pentru cetăţeni să facă cunoştinţă cu artizanii locali”, menţionează vizitatorii festivalului.

„Festivalul „Au Gust” a pornit iniţial de la promovarea producătorilor de struguri timpurii care sunt mai puţin promovaţi. La început festivalul avea denumirea de „Festivalul Strugurilor timpurii”. O fuzionare dintre agricultură şi cultură”, a spus organizatoarea Parascovia Sava.

Festivalul „Au Gust” este la cea de-a cincea ediţie.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав