Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Arme și cartușe deținute ilegal, descoperite la Orhei

6 feb. 12:15   Societate
1498 0

De la începutul anului curent au fost efectuate o serie de percheziții la domiciliile unor locuitori din raionul Orhei, iar în urma acestora au fost ridicate 8 arme de foc deținute ilegal și 186 de cartușe.

Totodată, au fost inițiate 8 procese contravenționale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor pe fiecare caz în parte, administrarea probelor și atragrea la răspundere a persoanelor.

Poliția reamintește că armele trebuie păstrare în safeu la domiciliu, iar în cazul deplasării peste hotarele ţării, se recomandă ca acestea să fie transmise pentru păstrare la Inspectoratul de poliţie din raza de domiciliu sau la magazinele specializate în comercializarea acestora, unde dispun de condiții pentru depozitare sau păstrare.

Pentru admiterea sau comiterea cu vinovăţie a unui incident, contravenție sau infracţiune cu arma, persoanele riscă o pedeapsă contravenţională sau penală, precum şi revocarea sau anularea permisului de armă, cu suspendarea dreptului de deținere a armelor pentru o perioadă de pînă la 5 ani.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий