COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Armata Națională va ieși din nou armata în stradă (DOC)

Armata Națională va ieși din nou armata în stradă (DOC)

Armata Națională va acorda suport autorităților din domeniul ordinii publice în acțiunile de supraveghere a respectării de către cetățeni a măsurilor de prevenire a răspîndirii cu Covid-19, anunță șeful statului Igor Dodon, care a semnat și un decret în acest sens.

„Avînd în vedere evoluția și tendința situației epidemiologice legate de infecția cu COVID-19 în țară, dînd curs solicitării Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică, am semnat un decret prin care am dispus implicarea Armatei Naționale în acordarea sprijinului necesar autorităților din domeniul ordinii publice în acțiunile de supraveghere a respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de prevenire și control a răspîndirii infecției”, a scris președintele țării, Igor Dodon.

Ieri, premirul Chicu a declarat forțele de ordine vor reveni pe străzi, pentru a supraveghea respectarea regulilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. De asemenea, purtarea măștilor de protecție va deveni obligatorie în spațiile publice, transmite unimedia.info.


La fel, șeful executivului a anunțat un set de măsuri urgente de sporire a disciplinei de conformare a reprezentanților statului și a cetățenilor la cerințele respective. Guvernul va prezenta un proiect prin care va institui un regim special de lucru pentru administrația publică cu scopul de a diminua fluxul de cetățeni în anumite perioade ale zilei. Accentul va fi pe lucrul la distanță.

Amintim că bilanțul cazurilor de infectare cu Covid-19 în Moldova a ajuns la 11 mii după ce ieri alte 366 de persoane au fost testate pozitiv.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load