COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ar fi tăiat o livadă străină de pruni: Fost primar de Briceni luat la rost

Fostul primar controversat din satul Drepcăuți, raionul Briceni, își face mendrele din nou.

De această dată, Ghenadie Ioxa a tăiat abuziv aproape trei sute de pruni dintr-o livadă, îngrijită de compania ucraineană „Drebozaci”, transmite Nordnews.md.

Potrivit păgubașilor, două persoane apropiate lui Ghenadie Ioxa, înarmate cu drujbe au venit pe furiș și în cîteva ore au pus pomii la pămînt.

Paznicul plantației de pruni a fost martorul acestei fărădelegi. Anterior, el a fost avertizat de Ghenadie Ioxa că livada îi aparține, iar cine va călca pe pămîntul său va avea de suferit.

Contabilul companiei păgubașe, Ion Guțu, crede că gestul fostului primar Ghenadie Ioxa este inuman și că acesta vine să-și caute dreptate doar în sezonul recoltei, pentru a profita de munca oamenilor. Guțu a adăugat că Ioxa a defrișat aproape un hectar de pruni de pe pămîntul unui fost cotaș al companiei „Drebozaci”, care n-a reziliat nici pînă în prezent contractul de arendă a terenului.


Conducerea întreprinderii agricole „Drebozaci” crede că Ioxa a trecut de cîteva ori limita bunului simți. Ucrainenii urmează să depună mai multe plîngeri penale pentru deteriorarea intenționată a bunurilor străine.

Oamenii din sat spun că Ghenadie Ioxa trebuie să răspundă în fața legii pentru că terorizează întreaga localitatea de mai mulți ani.

Actualul primar din localitate, Angela Rurac, califică gestul fostului edil drept o răzbunare.

Contactat telefonic, Ghenadie Ioxa a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Amintim că Ghenadie Ioxa a intrat în gura presei după ce prin diferite metode, a încercat să preia controlul asupra terenurilor arendate de la sătenii din Drepcăuți și a agresat verbal în nenumărate rînduri jurnaliștii portalului de știri nordnews.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load