TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ar face parte revenirea lui Renato Usatîi din planul lui Plahotniuc?

Ar face parte revenirea lui Renato Usatîi din planul lui Plahotniuc?

Pe 16 iunie, în ţară s-a întors Renato Usatîi, care imediat a şi fost arestat de poliție la frontieră și condus la Procuratură.

Aparent, Renato Usatîi a revenit pe „cal alb” în țara eliberată de regimul lui Plahotniuc pentru ca, suflecîndu-şi mînecile, să „facă ordine” (or, anume aşa a declarat el în momentul arestării sale), dar, iată, noua guvernare acționează prin metode proprii regimului Plahotniuc şi nu-i permite să-şi „ia avînt” în activitatea „spre binele Patriei”.Cu toate acestea, nu este totul atît de simplu după cum pare.


Potrivit informaţiei deţinute de redacţia www.noi.md, Renato Usatîi urma să revină săptămîna care pleacă indiferent dacă Plahotniuc este sau nu este la putere și face parte din planul lui Plahotniuc, care este binevenit pentru toate ocaziile. Stresat din cauza urmăririlor penale în mai multe țări, Renato a decis să mai lucreze pentru Plahotniuc în schimbul libertății și a posibilității de a locui în Patrie.


În cazul în care guvernul lui Filip ar fi rămas la putere, Usatîi, folosind tot felul de materiale compromițătoare împotriva lui Dodon, oferite de PDM, avea sarcina să submineze pozițiile PSRM și să-i răpească acestei formaţiuni o parte substanțială din voturile electoratului.


Plahotniuc nu mai este la putere și nu mai este în țară, totuşi Renato Usatii s-a întors. Toate par a indica asupra faptului că planul Plahotniuc-Usatii, într-o formă puțin modificată, a rămas în vigoare. Este evident că, după ce a căzut în mîinile Procuraturii, care, evident, în viitorul apropiat va primit în calitate de conducător o persoană desemnată de blocul de guvernămînt al PSRM-ACUM, Renato Usatîi va încerca să se promoveze în chipul unui politician-martir, care este ținut în închisoare deja de către noile autorități...


Desigur, camarazii săi de la „Partidul nostru" vor organiza proteste, pichete la Procuratură şi alte acţiuni menite să crească popularitatea lui Usatîi. Și deja o fac.


Întrebarea este: şi ce se întîmplă dacă acuzaţiile care i se aduc lui Usatîi au şi o bază reală?


Este adevărat că există varianta că procurorii lui Plahotniuc, în ale căror mîini a ajuns Renato Usatîi, vor clasa dosarele penale, vor distruge toate dovezile și îl vor elibera pe Usatîi. Atunci, fenomenul numit Renato Usatîi va deveni o adevărata problema pentru noua guvernare şi mai ales pentru PSRM.


Reiese că Plahotniuc în țară lipseşte, dar cauza sa trăieşte...

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load