TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Aproape fiecare al 7-lea deputat în Parlamentul Republicii Moldova este pensionar

Aproape fiecare al 7-lea deputat în Parlamentul Republicii Moldova este pensionar. În cazul unora, pensia lunară este aproape cît salariul pe care îl primesc ca ales al poporului.

În timp ce unii deputați spun că le ajung banii pe care îi primesc, alții consideră că aceasta trebuie să fie mai mare, informează point.md cu referire la tv8.md.

Așadar, conform declarației de avere, pe care Zinaida Greceanîi a depus-o pentru anul trecut, președinta Parlamentului a indicat o pensie de circa 136 de mii de lei, ceea constituie în jur de 11 mii de lei lunar. Pe lîngă pensie, deputata primește în fiecare lună un salariu de peste 12 400 de lei. În fiecare lună, Greceanîi mai beneficiază de peste 1500 de lei compensație și alocație nominală de stat.

De o pensie lunară de 10 mii de lei se bucură deputatul PD, Dumitru Diacov, cu o mie de lei mai puțin decît salariul, care constituie puțin peste 11 mii de lei. Lunar, el are parte și de o indemnizație, în sumă de aproape 5000 de lei.

Dumitru Diacov, deputat PD: „Pensia noastră în comparație cu cea a ucrainenilor, românilor și altora…e de rîsul lumii”.


De jumătate de an beneficiază de pensie și deputatul PPDA, Iurie Reniță. Cît mai exact, nu am reușit să aflăm, pentru că informația nu se regăsește în ultima declarație de avere, care reflectă veniturile doar pentru anul 2019.

Pe lîngă pensie, Iurie Reniță ridică un salariu de aproape 11 mii de lei și indemnizație de aproape 8 500 de lei.

În cazul deputatei de la Pro Moldova, Efrosinia Grețu, pensia lunară este de aproximativ 8 mii de lei. Spune că acest lucru se datorează faptului că a avut două mandate de vicepreședinte și președinte de raion.

„Am o pensie de 7500. Pentru nivelul de trai din Republica Moldova nu e mare. Îți ajunge. Cu 7500 s-ar putea, modest”, a spus o altă deputată PRO MOLDOVA Ludmila Guzun.

„Cinci mii, dar am dat la recalculare. Pensia se formează conform contribuției. Eu vreau toate pensiile să-i permită cetățeanului să aibă un trai decent, dar sînt oameni care nu au lucrat niciodată. Atunci de care pensie poți vorbi?”, a spus Maria Ciobanu, deputată Platforma DA.

În cazul deputaților care au activat în structurile de forță, aceștia primesc pensii militare. Printre ei este și deputatul de la Platforma DA, Chiril Moțpan. Parlamentarul beneficiază de aproximativ 6 mii de lei lunar, sub formă de pensie.

„Mie îmi ajunge. Soția mai lucrează. Cerințele noastre sînt suficient de modeste încît să fim mulțumiți”, a spus alesul poporului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load