Mii de familii au primit setul pentru nou-născuți în doar două luni

Mii de familii au primit setul pentru nou-născuți în doar două luni

În doar două luni de la lansarea Programului guvernamental „O nouă viață”, peste 5500 de familii din întreaga țară au primit setul de articole pentru nou-născuți.


Proiectul este implementat atît în maternitățile de stat, cît şi în cele private și acoperă o parte din cheltuielile familiilor tinere la nașterea copiilor, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.


„Este un proiect care vine în sprijinul familiilor din Moldova. Noi am reușit majorarea indemnizației unice la nașterea copilului pînă la 5300 de lei. Luînd în considerație și acest proiect, se adaugă încă 2000 de lei - costul unei cutii. Astfel, indemnizația ajunge la 7300 de lei”, a spus prim-ministrul Pavel Filip. 


Cutia oferită la nașterea copilului include bunuri de prima necesitate: haine pentru nou-născuți, pachet cu scutece, lenjerie, pătură, set de produse cosmetice pentru copii și o jucărie de pluș. Articolele sînt de producție autohtonă, cu excepția scutecelor. Setul este oferit atît părinților care sînt cetățeni ai Republicii Moldova, cît şi străinilor cu drept de ședere în țara noastră. 


Programul guvernamental „O nouă viață” a fost lansat la 1 decembrie 2018. În 2017, în Republica Moldova s-au născut peste 34 de mii de copii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load