COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate

Aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate

Premierul Ion Chicu a anunțat că aproape 47 de mii de angajați din sistemul medical vor primi salarii majorate în urma asumării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului pe rectificarea mai multor legi, inclusiv a bugetului de stat.

Potrivit acestor modificări, salariile personalului medical urmează a fi dublate în etape, prima va fi la 1 septembrie 2020 cu 30%, cea de-a doua la 1 ianuarie 2021 - la fel cu 30% și a treia etapă prevede majorarea salariilor angajaților din sistemul de sănătate cu 40% și va fi efectuată în prima jumătate a anului viitor.

Legile pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea mai prevăd alocații suplimentare pentru sectorul agricol, educație, întreprinderile mici și mijlocii și alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionarii cu o pensie de pînă la 3000 de lei.


Potrivit legislației, din momentul asumării răspunderii, parlamentarii au 72 de ore la dispoziție pentru a hotărî dacă înaintează sau nu moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Amintim, președintele țării, Igor Dodon, a declarat că chiar dacă opoziția de dreapta va depune această moțiune, el va promulga aceste legi pentru ca banii să ajungă la cetățeni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load