Aproape 3 mii de contabili, instruiţi cum să calculeze corect majorările salariale

Aproape 3 mii de contabili, instruiţi cum să calculeze corect majorările salariale

Ministerul Finanţelor va instrui contabilii din 2700 de instituţii de stat cum să calculeze corect majorările salariale care sînt operate din 1 decembrie.


Training-urile urmează să înceapă în zece zile şi se vor desfăşura în toate centrele raionale, dar şi în municipiile Chişinău şi Bălţi. Instruirile vor fi făcute de specialişti din cadrul ministerului.


„Noi nu vrem ca vreun angajat din sistem public indiferent de atitudinea conducerii, contabililor să aibă de suferit şi să nu primească salariul la timp. Noi o să ne asigurăm ca fiecare angajat să primească salariu strict conform legislaţiei, strict în termenii respectivi”, a spus candidatul la funcţia de ministru al Finanţelor, Ion Chicu.


În acelaşi timp, ieri, a fost lansată o linie telefonică la care bugetarii pot suna pentru afla detalii. În doar o zi, 70 de persoane au solicitat informaţii despre majorările salariale ce li se cuvin.


Precizăm că din 1 decembrie, cresc veniturile a aproximativ 200 de mii de bugetari. Cea mai mare majorare a lefurilor o vor simţi asistenţii de educator şi cei parentali, care luna viitoare vor primi salarii mai mari cu pînă la 83 la sută şi, respectiv 59 de procente. Totodată, la finalul acestui an, bugetarii vor beneficia de tradiţionalele prime, iar peste 100 de mii de angajaţi la stat vor primi şi de cel de-al 13-lea salariu.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load