COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 11 mii de joburi sînt vacante pe piaţa muncii din Moldova

Aproape 11 mii de joburi sînt vacante pe piaţa muncii din Moldova

Aproape 11 mii de joburi vacante aşteaptă să fie ocupate în prezent în Moldova. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cele mai multe sînt în municipiile Chişinău şi Bălţi, iar cele mai puţine - în Cantemir, Edineţ şi Făleşti.

Datele arată că în Capitală sînt puse la bătaie în jur de 4.200 de joburi. Urmează Bălți, cu peste 1500 şi raionul Cahul, cu 677 de locuri de muncă vacante. În top cinci au intrat şi raioanele Ungheni și Dondușeni.

Potrivit statisticelor, la începutul acestei luni erau înregistraţi aproape 18.700 de şomeri. Din numărul total peste 13 mii sînt de la sate, iar în oraş au fost înregistraţi peste 5.500 de şomeri.


Meseria de cusător rămîne a fi cea mai solicitată de către angajatori. În acest domeniu este o lipsă de aproape 2500 de cadre. La mare căutare sînt şi muncitorii auxiliari - cu peste 900 de locuri vacante, dar şi şoferii, specialiştii în administraţie publică şi vînzătorii. La fel, angajatorii propun un număr mare de locuri de posturi libere în industria prelucrătoare, dar şi în domeniul construcţiilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load