X 
Criza energetică stiri: 1774
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar

23 dec. 2022,, 08:00   Societate
4165 0

Aproape 1.500 de bălțeni vor primi ajutor financiar în perioada rece a anului din bugetul municipal. O decizie în acest sens a fost votată astăzi de consilieri. Astfel, în perioada noiembrie-martie, beneficiarii vor ridica cîte 700 de lei lunar, adică o sumă totală de 3.500 de lei.

„Vorbim mai întîi de toate de persoanele care au atins vîrsta standardă de pensionare, pensia cărora nu depășește mărimea de 3 600 de lei. Vorbim și despre persoanele încadrate în grad de dizabilitate sever și accentuat, stabilit fără termen, gradul întîi și doi de dizabilitate, inclusiv persoanele care au afecțiunea de dezabilitate din copilărie”, a menționat Veronica Munteanu, șef Direcția Generală Sănătate, Asistența Socială și Protecția Familiei, transmite nordnews.md.

De ajutor vor beneficia persoanele care nu primesc suport financiar în perioada rece a anului din partea statului.

„O condiție de bază este că persoanele respective nu trebuie să fie beneficiari a ajutorului pentru perioada rece de la bugetul de stat.

Pentru acele familii care din anumite motive nu pot să beneficieze de suport din partea statului pentru sezonul de încălzire, pot să se adreseze către Direcția Generală Asistență Socială Sănătate și Protecție a Familiei pentru a fi examinată cererea respectivă”, a mai adăugat Veronica Munteanu.


Bătrînii spun că stau în rînd pentru a depune actele necesare în speranța că vor primi ajutor din partea primăriei.

„Anul trecut mi-a fost dat acest ajutor, după care mi s-a refuzat. Acum totul de la capăt. Am scris cerere, dar cînd va fi acceptată și dacă voi primi ajutor, nu cunosc”, a zis o locuitoare a orașului.

„-În că nu am primit.”

-„Dar ați depus cerere?”

-„Da.”

-„Anul trecut ați primit?”

-„Da. ”

Amintim că, circa 40 de mii de familii din R. Moldova vor beneficia, timp de șase luni, de un suport financiar suplimentar de 700 de lei din partea statului.

2
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий