COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aproape 1.000 de gospodării vor avea apă potabilă

Aproape 1.000 de gospodării vor avea apă potabilă

Lucrările de construcție a rețelelor interioare de aprovizionare cu apă în comuna Lebedenco din raionul Cahul recent au fost finalizate.

Totodată, 884 de gospodării individuale din localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia au fost conectate la apeductul nou-construit și în timpul cel mai apropiat vor putea beneficia de apă potabilă de calitate, transmite Noi.md.

Apeductul magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza, construcția căruia a fost executată, deocamdată, parțial, începînd de la Cahul pînă la Lebedenco, a fost edificat în cadrul unui proiect de amploare de infrastructură, aflat în derulare la nivel naţional, cu o valoare totală de circa 43 milioane de euro.


Măsura investițională "Construcția apeductului magistral Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănești (satele) - Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare ale satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca. Etapa I" a fost implementată de ADR Sud în comun cu GIZ.

Suportul financiar pentru realizarea acestei măsuri investiționale, în valoare de circa 58 mln de lei, a fost acordat de Guvernul Elveției, prin intermediul GIZ. Totodată, comunitățile beneficiare au cofinanțat lucrările de construcție a rețelelor interioare de apeduct, participînd cu o contribuție proprie de circa 1,7 mln de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load