COVID-19 în MOLDOVA

APP limpezește apele: Hotărîrea în cazul concesionării Aeroportului este provizorie

APP limpezește apele: Hotărîrea în cazul concesionării Aeroportului este provizorie

Hotărîreaa Institutului de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm din 2 august 2020, în cazul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, reprezintă o măsură provizorie emisă de un singur arbitru, pînă la începerea examinării cauzei în arbitraj.

Este reacția Agenției Proprietății Publice la informațiile tirajate în presa controlată de oligarhul Ilan Șor, despre un pretins eșec al statului, în instanță, în cazul Avia Invest

Într-un comunicat de presă al APP se mai spune că măsura respectivă “este în acord cu termenul de 180 de zile prevăzut la art. 24 din contractul de concesiune, pentru executarea notificării de rezoluțiune și restituirea tuturor activelor ce au făcut obiectul concesiunii și îmbunătățirile care nu pot fi separate de acesta”.


Agenția Proprietății Publică reamintește, de asemenea, că Avia Invest nu și-a îndeplinit obligațiile contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău, fapt pentru care înțelegerea a fost reziliată.

“În perioada de rezoluție, de 60 de zile de la data recepționării notificării preliminare, acordată prin contract, SRL „Avia Invest” nu a executat obligațiile contractuale, încălcînd grav prevederile contractului de concesiune încheiat la 30 august 2013.

Drept urmare, pentru neexecutarea obligațiunilor contractuale, la data de 8 iulie 2020, Agenția Proprietății Publice a rezoluționat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent nr. 4/03, încheiat cu SRL „Avia Invest” iar drept efect a solicitat de la SRL „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internațional Chișinău”, se mai spune în comunicatul APP.

Agenția Proprietății Publice mai declară că va acorda întreg suportul pentru asigurarea reprezentării eficiente și apărarea drepturilor și intereselor statului în cauza Komaksavia Airport Invest LTD împotriva Republicii Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load