COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

APP cere companiei „Avia Invest” SRL să-și execute obligațiile contractuale

APP cere companiei „Avia Invest” SRL să-și execute obligațiile contractuale

Potrivit Agenției Proprietăți Publice, Comisia de monitorizare a Contractului de concesiune a activelor aflate în gestiunea ÎS Aeroportul Internaţional Chișinău a constatat că, pînă în prezent, concesionarul „Avia Invest” SRL nu-și execută cu diligență obligativitatea de edificare a obiectivelor concesionale stabilite în Programul investițional atît pentru Etapa I investițională, cît și pentru Etapa a II-a.

Astfel întreprinderea concesionară a AIC a acumulat restanțe la capitolul investiții în jur de 66,2 milioane de euro.

Comisia a constatat că, concesionarul nu cooperează cu autoritățile, în special cu Agenția de Supraveghere Tehnică, și nu prezintă actele solicitate pentru verificarea volumul lucrărilor efectuate. La insistența Comisiei „Avia Invest” SRL a promis accesul Agenției de Supraveghere Tehnică, după data de 15 iunie, curent, transmite jurnal.md.


Potrivit unui comunicat emis de serviciul de presă al Guvernului, „Avia Invest” SRL și-a exprimat dezacordul cu modificările legislative privind achitarea în bugetul de stat a taxei aeroportuare în mărime de 50% din tariful de 9 euro per pasager la plecare, perceput de concesionar. Compania insistă pe încasarea în continuare a taxei integrale pentru a nu înregistra o diminuare a veniturilor. Comisia a acordat timp concesionarului pentru a veni cu calcule financiare relevante.

Avia Invest SRL motivează însă că nu poate obține documentația permisivă de la Primăria mun. Chișinău pentru a construiri terminalul nou al AIC și că a mai depus o adresare în acest sens.

Comisia a decis ieșirea la fața locului a reprezentanților Comisiei, împreună cu reprezentanții Primăriei, pentru a examina în comun situația.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load