Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

APP califică hotărîrea Guvernului de a anula licitația la Termoelectrica drept „decizie politică”

6 mai. 12:58   Societate
10069

Agenția Proprietății Publice (APP) a calificat hotărîrea Guvernului prin care a fost anulată licitația de la Termoelectrica, organizată împreună cu Banca Mondială, ca fiind o „decizie politică”.

Între timp, conducerea S.A. Termoelectrica anunță lansarea unui nou tender pentru reparația unei turbine și a unui generator, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

„Termoelectrica SA a demarat procedura de licitație pentru reparația capitală a turbinei nr. 3, controlul metalului, prelungirea resursei de exploatare a turbinei și reparația capitală a generatorului nr. 3”, se arată în comunicatul APP.

Potrivit sursei, valoarea estimativă a lucrărilor, fără TVA, este de șapte milioane de lei, bani alocați din mijloacele întreprinderii. Lucrările ar urma să fie finalizate pînă la 15 septembrie, ofertele urmînd a fi depuse în perioada 17 mai - 3 iunie.

„Întreprinderea încearcă să diminueze riscurile, să facă reparații pentru o mică parte din volumul licitației planificate inițial, dar care a fost anulată, astfel încît să trecem cu bine de iarna care vine”, a spus directorul general interimar al Termoelectrica, Vasile Leu.


„La începutul lunii aprilie, Guvernul a adoptat o „decizie politică”, anulînd o licitație de modernizare a Termoelectrica, în valoare totală de 13,27 milioane euro, organizată împreună cu reprezentanța Băncii Mondiale. Proiectul inițial prevedea modernizarea turbinei nr. 2 prin creșterea capacităților de producere a energiei electrice și termice. De asemenea, includea reparații la blocul nr. 3, inclusiv la turbină, generator, cazan de abur, plus alte lucrări auxiliare. Doar o mică parte din lucrările inițiale de modernizare sînt incluse în licitația demarată de Termoelectrica”, se menționează în comunicatul APP.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав