Aplicații tactice la un centru comercial din orașul Hîncești

3 oct. 2022,, 13:30   Societate
1795 0

Recent, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în comun cu reprezentanții unui centru comercial au organizat și au desfășurat aplicații tactice interdepartamentale. Exercițiul a avut loc într-un magazin cu materiale de construcții din raionul Hîncești.

La aplicații au participat 15 angajați ai Direcției situații excepționale Hîncești cu 3 autospeciale de intervenție, dar și reprezentanții obiectivului. Conform scenariului, în urma lucrărilor cu aparatul de sudat, s-a produs o explozie a materialelor ușor inflamabile, dar și a diferitor amestecuri explozive. Astfel, echipele mixte de intervenție au avut misiunea de a conlucra în vederea lichidării consecințelor situației de risc.

Pompierii și salvatorii au implementat în practică cunoștințele obținute pe parcursul activității profesionale, demonstrînd un înalt nivel de pregătire. Exercițiul a avut drept scop testarea capacităților de intervenție, comunicare și reacționare a echipelor responsabile de gestionarea situațiilor de urgență de pe teritoriul obiectivului, dar și consolidarea cooperării acestora cu forțele IGSU în caz de apariție a situațiilor excepționale. Astfel de aplicații sînt organizate periodic la diferite întreprinderi din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?