X 

Apelul poliției după ce numărul accidentelor rutiere a crescut

18 aug. 13:30   Societate
2012 0

În ultima săptămînă, în R. Moldova au fost înregistrate opt accidente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma acestora, o persoană a decedat, iar alte șapte au fost traumatizate după ce au fost tamponate pe trecerile de pietoni.

În acest sens, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) vin cu un apel repetat către populație și solicită șoferilor să respecte cu strictețe regulile de circulație.

„(…) Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Fiți atenți la drum, îndeosebi noaptea cînd pietonii sunt greu de observat.

Apel către pietoni:

Purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință în condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții; Traversați numai la trecerile de pietoni și doar la culoarea verde a semaforului destinat pietonilor; La orice traversare opriți-vă în afara părții carosabile și asigurați-vă din ambele părți.


Aveți grijă de viața voastră și a celor dragi. Fiți prudenți!”, se spune într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

În ultima perioadă, în R. Moldova se înregistrează tot mai multe accidente rutiere. Marți, 15 august, un bărbat de 64 de ani a decedat în urma unui accident rutier produs pe traseul traseul R-6 în apropierea localității Vrănești din raionul Sîngerei.

Joi, 17 august, un accident rutier grav s-a produs în sectorul Botanica al capitalei. O femeie de 57 de ani a decedat, după ce a fost tamponată de un camion pe o trecere de pietoni de pe șoseaua Muncești din Chișinău.

Preliminar, polițiștii au stabilit că femeia traversa strada la trecerea nedirijată pentru pietoni (fără semafor, n.red.), fiind tamponată de un camion, condus de un bărbat de 49 de ani. În urma traumelor primite, femeia a decedat la locul accidentului rutier, conform Poliției R. Moldova. Ulterior, șoferul camionului a fost reținut pentru 72 de ore.

0
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?