Apeductul magistral Zagarancea-Cornești din raionul Ungheni va fi reabilitat şi modernizat

24 mai. 2022,, 21:00   Societate
2197 0

Agenția de Dezvoltare Regională Centru, Consiliul raional Ungheni și întreprinderea executoare au semnat un contract de antrepriză în cadrul proiectului regional ce prevede reabilitarea și extinderea apeductului magistral Zagarancea-Cornești, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală , transmite Noi.md cu referire la moldpres.md.

„Conform contractului, în decurs de douăzeci de luni, începînd cu mai 2022, antreprenorul s-a angajat să execute lucrările prevăzute în contractul de antrepriză, care țin de reabilitarea, extinderea/regionalizarea și modernizarea infrastructurii de alimentare cu apă și canalizare, precum și dezvoltarea capacităților prestatorilor de servicii regionali. Acest proiect prevede reabilitarea Stației de tratare a apei al apeductului interconectat magistral Zagarancea-Cornești și extinderea acestuia cu 14,984 km. Valoare contractului de antrepriză este de 30 milioane 360 mii de lei (peste trei mln de euro)”, a explicat astăzi ADR Centru.

Prin activitățile proiectului regional, autoritățile locale își propun să creeze condiții pentru dezvoltarea rețelelor de apă şi canalizare în 38 localități. „În prezent, primăriile oraşului Cornești, comunelor Boghenii Noi, Bumbăta, Rădenii Vechi, Pîrlița, Teșcureni, Zagarancea, Manoilești, Unțești, Cetireni, Florițoaia Veche, Bușila, Todirești, Chirileni își dezvoltă rețelele locale, iar celelalte primării elaborează proiectele tehnice, în baza apeductului magistral Zagarancea-Cornești”, afirmă sursa citată.

Potrivit autorităţilor locale, în urma realizării obiectivelor propuse se vor îmbunătăți condițiile de trai prin acces la apă potabilă de calitate a circa 70 de mii de locuitori din raionul Ungheni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?