Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Apă-Canal conectează consumatorii la agentul termic. Cîte spitale au deja căldură

16 noi. 2023,, 13:00   Societate
2519 0

Odată cu începerea sezonului de înclăzire în municipiului Chișinău din 13 noiembrie curent, „Apă-Canal Chişinău” a demarat conectarea obiectivelor fondului locativ municipal la sistemul centralizat de termoficare. Potrivit unei note informative emise de întreprindere, la agentul termic au fost conectați 95% din consumatori.

Astfel, de la începutul săptămînii curente, au fost conectate deja 68 de edificii din Capitală, din numărul total de circa 73 obiecte, transmite realitatea.

Pentru început, agentul termic a fost livrat obiectivelor din sfera educației și instituțiilor medicale. Blocurile de locuit au primit agent termic dacă serviciul a fost solicitat în mod expres de gestionari.

„Prin urmare, din numărul total de circa 73 abonați ai furnizorului de apă, au fost conectate 2 grădinițe, 3 școli, 6 instituții medicale, 54 de blocuri locative, o instituție de cultură și 2 agenți economici”, anunță responsabilii.

Totodată, pînă la sfîrșitul săptămînii urmează să fie fie conectate încă 3 blocuri locative.


„În contextul temperaturilor scăzute prognozate pentru această săptămînă, agenții economici, dar și locatarii care primesc căldură de la cele trei centrale termice (CT-Aeroport, CT-Codru, CT-Costiujeni) ale S.A. „Apă-Canal Chişinău” ) din dotarea S.A. „Apă-Canal Chişinău” pot solicita conectarea la agent termic. Astfel, doritorii pot depune o solictare la S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”, aceasta este îndeplinită în scurt timp, de către reprezentanţii întreprinderii. Precizăm că, pentru pregătirea centralelor termice de sezonul de încălzire 2023-2024 au fost executate diverse lucrări de profilaxie și reparații curente. Potrivit normelor, furnizarea energiei termice are loc după semnarea unei dispoziţii de către Primărie. Acest lucru are loc după ce temperatura medie a aerului este mai mică de opt grade Celsius trei zile la rînd”, se mai arată în nota informativă a întreprinderii.

Amintim că, începînd cu data de 13 noiembrie, în Capitală a fost demarat sezonul de încălzire 2023-2024.

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?