Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1129

Apă Canal ar putea cere deschiderea barajului Hidrocentralei de la Dubăsari

27 iul. 15:00   Societate
2162 0

Administrația Apă Canal anunță că va cere deschiderea barajului Hidrocentralei de la Dubăsari în cazul în care nivelul apei în rîul Nistru va fi unul critic. Prin urmare, furnizorul îndeamnă consumatorii să utilizeze apa doar în scopuri menajere pentru a putea fi prestate serviciile de apă și canalizare fără întrerupere

„Din cauza secetei, nivelul apei în rîul Nistru scade. Astfel, potrivit informației de ultima oră nivelul apei a juns la 8,5 m. Fapt ce permite deocamdată funcţionarea Stației de pompare a apei, Nistru, de la care se alimentează Chişinăul. Întru asigurarea serviciilor de apă și canalizare fără întrerupere, specialiștii ACC monitorizează în permanență nivelul apei în Nistru”, se arată în comunicatul oficial.

Specialiștii furnizorului de apă sînt în discuții cu responsabilii de la hidrocentrala de la Dubăsari, pentru a asigura debitul minim necesar de apă.

„Administrația S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” reiterat solicită antreprenorilor, cît şi locuitorilor mun. Chișinău, să consume raţional apa, doar în scopuri menajere. Pentru scopuri agricole sau alte activități gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor/aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc., operatorul recomandă utilizarea pe cît posibilă a apei pentru irigare din alte surse (fîntîni, reutilizarea apei de ploaie etc.)”, susțin reprezentanții.

În prezent toți locuitorii municipiului sînt asigurați cu apă la parametri normali, iar Stațiile de pompare a apei, Stația de Apă Nistru, Stația de tratare a apei, dar și alte instalații din dotare activează stabil. Prin urmare, toți consumatorii Operatorului sînt asigurați cu servicii de apă și canalizare de calitate 24 din 24 de ore.


Zilnic, sînt captate, tratate și distribuite peste 200 de mii de metri cubi de apă.

Totuși, din cauza secetei există riscul ca nivelul apei în rîul Nistru va mai scădea, iar furnizorul de apă va fi în dificultate să mențină debitul necesar, dacă consumatorii nu vor utiliza apa doar în scopuri menajere, mai comunică Apă Canal.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав