COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Anunț important pentru moldovenii cu dubla cetățenie

Anunț important pentru moldovenii cu dubla cetățenie

Cetățenii Republicii Moldova care au obținut pașaportul Rusiei, dar, în același timp, nu au renunțat la cetățenia Moldovei (sau dețin cetățenia unui alt stat), sînt obligați să depună o notificare scrisă privind existența unei altei cetățenii sau a unui document ce atestă dreptul la ședere permanentă într-un stat străin.

Potrivit Centrului pentru susținerea imigranților moldoveni, notificarea urmează să fie depusă în termen de 60 de zile din ziua dobîndirii cetățeniei Rusiei.

1. La notificare se anexează:


- copia pașaportului statului străin sau a unui alt document ce confirmă deținerea unei altei cetățenii și (sau) un a unui document ce atestă dreptul de ședere permanentă într-un stat străin;

- copia pașaportului cetățeanului Federației Ruse sau a unui alt document de identitate a cetățeanului pe teritoriul Federației Ruse.

2. Notificarea este depusă:

- de către cetățeanul Federației Ruse care a atins vîrsta de 18 ani personal sau de către un reprezentant împuternicit al acestuia;

- unul dintre părinți sau un alt reprezentant legal al cetățeanului FR care nu a atins vîrsta de 18 ani sau cu dizabilități sau un reprezentant împuternicit al acestora.

3. Modalitățile de depunere:

- personal;

- de către un reprezentant împuternicit;

- în modul stabilit prin intermediul unei organizații poștale federale.

Notificarea este depusă la Direcția Generală a MAI al Rusiei după locul de reședință al acestui cetățean pe teritoriul Federației Ruse (în cazul lipsei unui loc de reședință – după locul șederii pe teritoriul Federației Ruse).

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load