X 

Anunț important din partea Poliției pentru posesorii de arme

21 oct. 2018,, 16:30   Societate
5495 0

Inspectoratul General al Poliţie informează posesorii de arme cu destinaţie civilă că au obligaţia ca, în termen pînă la 25 octombrie 2018 inclusiv, să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

Posesorii de arme care, în termenul stabilit nu au întreprins masuri pentru a se conforma prevederilor legale, vor fi privaţi de dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor şi a muniţiilor.

Permisul de procurare a armelor letale şi neletale supuse autorizării şi, după caz, permisul de armă se acordă persoanelor care au pierdut dreptul de deţinere a armelor sau le-a fost anulat permisul de armă, peste o perioadă de 5 ani.

Prevederile legale şi termenul de 25 octombrie 2018 se referă în exclusivitate la armele cu destinaţie civilă supuse autorizării, iar armele pneumatice nu cad sub incidenţa acestora deoarece deţinerea, portul şi folosirea lor nu este autorizată, constituind doar în continuare obiect al declarării, cu respectarea condiţiei că în termen de 10 zile de la data procurării sau intrării în posesie a acestora vor fi declarate la serviciul abilitat al Poliţiei pentru înregistrare şi evidenţă.

În vederea creării condiţiilor accesibile şi optime pentru cetăţeni, precum şi eficientizării mecanismului de primire a documentelor şi eliberare a actelor permisive pentru autorizarea dreptului de procurare, deţinere, port şi folosire, precum şi pentru transportare a armelor cu destinaţie civilă, sînt stabilite zilele şi orele de audienţă a cetăţenilor. Detalii despre orele de audienţă şi documentele necesare obţinerii armelor, vezi AICI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?