Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Anul 2022 a fost declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război

24 dec. 2021,, 18:30   Societate
2130

Parlamentul a decis ca anul 2022 să fie declarat Anul recunoștinței față de veteranii de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

O hotărîre în acest sens a fost aprobat cu votul a 72 de deputați.

Hotărîrea are scopul de a promova valorile, a educa tînăra generație în spiritul eroic-patriotic, dar și de a oferi un omagiu de recunoștință a statului față de meritele veteranilor de război, care au luptat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova.

”În semn de recunoștință față de patriotismul veteranilor, care și-au jertfit viața și sănătatea în lupta pentru libertate, democrație și edificarea statului de drept Republica Moldova, această hotărîre va contribui la realizarea unor măsuri menite să îmbunătățească protecția socială și de drept a veteranilor”, a declarat unul dintre autorii proiectului, deputatul Boris Marcoci.

În acest sens, urmează să fie aprobat un plan național de acțiuni, care va include activități social-culturale, educaționale, printre care și întîlniri ale veteranilor de război cu elevii din instituțiile educaționale.


În anul 2022, se împlinesc 30 de ani de la izbucnirea conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Atunci, peste 300 de oameni și-au pierdut viața pe cîmpul de luptă, iar în jur de 370 de persoane au fost rănite și au rămas cu sechele.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав