Antreprenorii autohtoni își vor promova produsele în cadrul unei Expoziții în România

23 mar. 19:30   Societate
1511 0

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Cluj-Napoca și Brașov, România.

Potrivit Președintelui CCI Sergiu HAREA, instituția camerală își propune să organizeze pe parcursul anul 2023, 45 tîrguri și expoziții pe întreg teritoriul țării și 5 expoziții internaționale cu genericul „Republica Moldova Prezintă” în România și anume: Cluj-Napoca; Brașov; Baia Mare; București; Iași.

„Din anul 2016, CCI a RM organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia- Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, vom ajunge și la Cluj-Napoca și București. Pentru noi ca organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni, este o mare bucurie și mîndrie, totodată, pentru că sîntem așteptați cu ardoare, de fiecare dată în România. Produsele noastre au valoare, sînt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cît mai multe regiuni din România”, a spus Sergiu HAREA.

Astfel, în luna mai, la Cluj-Napoca, România, în Parcul Mare al orașului și în perioada 23 – 25 iunie 2023, Piața Sfatului, Brașov, România, antreprenorii moldoveni sînt invitați să-și promoveze produsele și serviciile unui public larg.

Cererile de participare vor fi primite pînă pe 30 aprilie 2023. La eveniment sînt așteptați peste 60 de antreprenori, din diferite sectoare ale economiei naționale.


Prima ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Cluj va fi organizată de CCI a RM în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria și Consiliul local Cluj- Napoca și Camera de Comerț și Industrie Cluj- Napoca și oferă posibilitatea integrării companiilor autohtone în comerțul internațional, în special cu țara vecină, prin fabricarea produselor și prestarea serviciilor conform standardelor de calitate ale UE; promovării mărfurilor autohtone pe piața României și creșterea volumului exportului produselor autohtone; identificării partenerilor, agenților economici din România, de către companiile autohtone și încheierea acordurilor de colaborare; examinării aspectelor ce diferențiază procesul de dezvoltare a companiilor autohtone în comparație cu cele din România; facilitării schimbului de experiență și bune practici; etc.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” la Brașov este o proiectare a expoziției naționale anuale - ,,Fabricat în Moldova” din orașul Chișinău și o continuare a succesului expozițiilor cu același generic din Iași, Ploiești și Baia Mare, care au determinat orientarea agenților economici nu doar spre piețele în care au avut loc evenimentele, dar în general, orientarea către un obiectiv comun de penetrare a pieței europene.

După o perioadă de 4 ani, revenim în plină forță la cea de a III-a ediție a Expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Brașov, unde sînt așteptați antreprenori din diverse domenii precum: industria alimentară și agricolă, industria ușoară, producția de vinuri, băuturi spirtoase și băuturi răcoritoare, confecția încălțămintei, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie, gospodării țărănești, meșteșugari, scopul cărora este stabilirea relațiilor de cooperare comercial-economice valorificate de ambele părți.

Ediția curentă, va fi organizată de CCI a RM în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), Primăria Municipiului Brașov și Camera de Comerț și Industrie Brașov.

Cererile de participare vor fi primite pînă pe 31 mai 2023.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” a devenit o platformă sigură pentru crearea celor mai potrivite condiții, necesare susținerii producătorilor autohtoni și promovării imaginii Republicii Moldova.

Antreprenorii interesați de participarea la expoziții, sînt rugați să ia legătura cu Secția Evenimente de Afaceri, Tîrguri și Expoziții, e-mail: viorica.cazacu@chamber.md, cristina.jereghi@chamber.md, valeriu.andronic@chamber.md; telefon: 022 21 07 25/ 23 84 10/ 21 14 42.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий